Една от придобивките на съвременния живот е възможността да притежаваме и управляваме автомобили. За съжаление обаче, веднъж седнали зад волана, мнозина оставят зад себе си всякакво чувство на уважение към околните. Някои автомобилисти са заплаха за другите, докато шофират, а има и такива, които спират колите си (случайно или нарочно) по най-неграмотния възможен начин даже на места, където са им предоставени всички условия за правилно паркиране.

Мишени на нашата кампания са хората, които:

Нашата кампания не представлява опит за насаждане на омраза между шофьори и пешеходци, нито имаме за цел дребнаво да маркираме всяка ситуация, в която нечий автомобил е спрян на метър и половина от стената на сграда при разрешените минимум 2 метра съгласно ЗДП и правилника по прилагането му. Ние искаме да санкционираме драстични прояви като описаните по-горе. От действията на въпросните нарушители сме потърпевши всички останали, независимо дали се придвижваме пеша или шофираме.

Вярваме, че възпитанието на повечето участници в пътното движение (и шофьори, и пешеходци) не им позволява да упражнят вандализъм над чужда собственост. Според нас не е и необходимо да опитваме да превъзпитаваме тези хора. Те знаят прекрасно как е редно да се паркира, но просто... не го правят.

Eдно елегантно средство да изразим своето възмущение